Sterre

Sterre Carron behoort tot de top van de Nederlandstalige thrillerschrijfsters. Haar boeken worden op internetfora telkens met het hoogste aantal sterren beoordeeld. Dat heeft alles te maken met de wendingen in haar onvoorspelbare plots. Hoofdinspecteur Rani Diaz combineert haar baan met een druk en chaotisch privéleven. Als lezer ben je volop betrokken bij haar privéleven en bij haar pogingen om in iedere nieuwe zaak de puzzel te leggen en de misdaden op te lossen. Telkens weer duiken daarbij nieuwe sporen op. Aan Rani en de lezer om het aantal verdachten te reduceren en de schuldigen aan te wijzen.

Sterre Carron woont in Sint-Katelijne-Waver, in de buurt van Mechelen. Zij studeerde aan het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen en werkte enkele jaren in Rwanda en Zaïre voor Artsen zonder Grenzen. Maar nog liever dan dat was ze rechercheur geworden. Ze heeft dan ook belangstelling voor forensische geneeskunde. Ze is ook erg geïnteresseerd in oosterse spiritualiteit, iets waar ze dankbaar gebruik van maakt bij het vinden van de meeste van haar titels.

Ze hecht veel belang aan een goede research bij het schrijven van haar boeken. Zo woonde ze onder meer meerdere autopsies bij en sprak ze meermaals uitgebreid met politierechercheurs om goed te begrijpen waar het in politiewerk werkelijk om gaat.

Wil je Sterre beter leren kennen en de ontwikkeling van haar boeken volgen? Word dan lid van de Facebookpagina “Sterre Carrons Rani Diaz thrillers”.